Web Mobil [ x ]

qrcode
 

KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PDTSB 

Klik disini

KALENDAR PDTSB

KAJIAN SOAL SELIDIK PENGGUNAAN GARIS PANDUAN/ARAHAN PENTADBIRAN PDTSB
Klik Disini

w3c
Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
jata selangor title
header line

Berita 24 Jan 2013 : Perakaan Maulidur Rasul

SHAH ALAM, 24 JAN: Perarakan dalam sambutan Majlis Maulidur Rasul Peringkat Negeri Selangor disambut meriah dengan penyertaan 118 kontinjen yang berarak walaupun dalam keadaan hujan lebat pagi ini.

 

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim turut serta di dalam perarakan itu yang disertai pelbagai agensi kerajaan, institusi pengajian tinggi dan anak syarikat Kerajaan Selangor.

Abdul Khalid yang mengetuai perarakkan tersebut dilihat menolak payung yang ditawarkan dan bersama-sama meredah hujan bersama 5,000 peserta lain.

Perarakan tersebut dimulakan seawal jam 8.20 pagi dari Stadium Mini Shah Alam menuju ke tapak sambutan majlis di Stadium Malawati.

 

Majlis sambutan yang turut diserikan dengan keberangkatan DYMM Sultan Selangor itu, menamilkan pelbagai acara dan persembahan dari artis popular seperti Mawi dan kumpulan Rabbani.

Dalam sambutan bertemakan ‘Wasatiyyah Tonggak Kesatuan Ummah’ itu, Baginda Sultan berkenan menyampaikan lima Anugerah Khas Maulidur Rasul dan pemenang kontinjen perarakan terbaik dalam pelbagai kategori.

 

Penerima anugerah-anugerah tersebut terdiri daripada Datuk Abdul Aziz Andik Achok yang menerima Anugerah Umar Abdul Aziz, Tan Sri Datuk Ismail Adam (Anugerah Khalid Al-Walid) dan Dr Mohd Abd Wahab Yusof (Anugerah Imam Al-Ghazali).

 

Turut menerima anugerah dalam majlis tersebut Profesor Datin Paduka Dr Zaleha Kamaruddin bagi Anugerah Saidatina Khadijah dan Nawarzir Ahmad Zuri bagi Anugerah Saidina Ali.

Turut hadir dalam majlis sambutan itu, Exco Kerajaan Negeri, Dr Yaakob Sapari, Dr Ahmad Yunus Hairi, Iskandar Abdul Samad, MP Shah Alam, Khalid Abdul Samad dan pegawai-pegawai tinggi Kerajaan Negeri.

 malidur rasul 2013 nyanyi 02 malidur rasul 2013 hujan 02


Kemaskini pada 2014-06-27 10:30:37 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

Pejabat Daerah dan Tanah Sabak Bernam, Kompleks Pejabat Daerah Sabak Bernam,
45300 Sungai Besar, Selangor. Tel:03-32241963 | Faks:03-32242178 | E-mel : sbernam[at]selangor[dot]gov[dot]my
Penafian : Pejabat Daerah Dan Tanah Sabak Bernam & Kerajaan Negeri Selangor adalah tidak bertanggungjawab terhadap apa-apa kehilangan atau kerugian yang disebabkan oleh
penggunaan mana-mana maklumat atau daripada kecacatan atau kesilapan kandungan di dalam portal ini.
Paparan terbaik menggunakan : IE9 ke atas/ Firefox 11 ke atas/ Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.
::Hakcipta Terpelihara@2014 Pejabat Daerah Dan Tanah Sabak Bernam::   
Hari IniHari Ini56
Jumlah PelawatJumlah Pelawat363910
Visitor count : 363910 Tarikh Kemaskini: 19-01-2020