Maklumbalas II Hubungi Kami || Soalan Lazim (FAQ) || Peta Laman || Kajian Kepuasan Pelanggan

Imbas QR Kod bagi
melayari Portal Rasmi
menggunakan mobil
 [ x ]

qr

Kami Ingin Mendengar Pendapat Anda...

klik untuk sertai kami >>


Kalender PDTKS

w3c logo
Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
 jata  jata2  new_title_6

BERITA : Kedai RM2 Murah Jimat berbaloi

Wartawan Sinar Online II  18 MAC 2019

 
       

KLANG -   Menawarkan pelbagai pilihan barangan termasuk makanan, yang pastinya membuatkan sesiapa yang bertandang akan teruja, itu antara keistimewaan kedai RM2 Murah Jimat.

 

Cawangan baharu Kedai RM2 Murah Jimat yang ke 19 di Taman Bayu Perdana, Klang ini menyaksikan bahawa pasaran kedai RM2 ini kian mendapat tempat di hati masyarakat.

 

Kaunselor dan juga pencetus idea tertubuhnya Kedai RM2 Murah Jimat Hairul Nizam Hashim berkata idea tercetusnya kedai menjual barangan pada harga RM2 ini bermula sekitar selepas Februari tahun lalu.

 

"Saya mulakan perniagaan ini dengan saya sendiri berniaga pada masa itu, memang agak sukar nak dapatkan barangan yang boleh kita jual dengan harga RM2, kalau ada pun memang kena ambil dalam kuantiti yang banyak.

 

"Pada masa sama, saya terfikir perniagaan barangan RM2 ini kebanyakan pelanggan Bumiputera, namun yang berniaga adalah dalam kalangan bukan Bumiputera, jadi dari situ saya simpan hasrat untuk memiliki rangkaian perniagaan RM2 ini," katanya.

 

Menurutnya, kedai RM2 Murah Jimat setakat ini mempunyai 19 cawangan termasuk yang baru dibuka ini.

 

"Sebenarnya kedai RM2 Murah Jimat ini mempunyai keistimewaan tersendiri, dengan pakej yang ditawarkan, sesiapa sahaja mampu untuk memiliki sebuah kedai RM2 sendiri.

 

"Antaranya pakej A yang dikategorikan untuk pasar malam, pasar tani, pasar pagi dan dikenakan caj sebanyak RM750, dan bagi perniagaan separuh kedai, caj dikenakan sebanyak RM10,000 untuk pakej B, pakej C pula adalah untuk kedai bersaiz 22X45 kaki persegi dan pakej all in, adalah sebanyak RM55,000, dan untuk pakej ini, pihak kami akan menyediakan sekali barang, rak, wiring, mesin juruwang, dan beberapa urusan lain," katanya.

 

Menurutnya, barangan yang ditawarkan jauh lebih murah.

 

"Bayangkan dengan modal sebanyak 55,000, pihak kami akan menyediakan segalanya, cuma pemilik kedai hanya perlu ada lokasi dan kami akan sediakan mengikut pakej pilihan.

 

"Jujur saya katakan apa yang kami tawarkan mungkin jauh lebih murah, dan pada masa sama kami turut menyediakan kursus asas kepada mereka yang berminat ingin memulakan perniagaan," katanya.

 

Jelasnya, apa yang membuatkan pelanggan tertarik adalah harganya.

 

"Ada perniagaan lain yang jual sebanyak RM2.10, namun di Kedai RM2 Murah Jimat ini, kesemua barangan disini baik baik daripada barangan makanan, keperluan harian dan beberapa barangan lain, sememangnya kita tawarkan dengan harga sebanyak RM2.

 

"Dan menariknya lagi, setiap kedai RM2 Murah Jimat ini, kita juga ada menjual wafel dan ice blended," katanya.

 

Tambahnya, pelaksanaan ini adalah inisiatifnya untuk membantu mereka yang mahu berniaga tetapi tidak tahu kaedahnya.

 

"Dengan pakej-pakej yang disediakan, mereka yang berminat boleh memilih pakej, dan kita juga akan berikan kursus terlebih dahulu kepada mereka.

 

"Sekiranya perniagaan berkembang, mereka boleh memilih sama ada membeli barangan daripada kita, atau membeli barangan daripada pihak lain, itu terpulang," katanya.

 

Kedai RM2 Murah Jimat mempunyai sebanyak 19 cawangan antaranya di Kuala Rompin, Jasin, Alai, Bandar Tun Razak, Klang, Pasir Puteh dan beberapa lagi cawangan lain.


Kemaskini pada 2019-03-18 10:11:26 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

  footer

PEJABAT DAERAH / TANAH KUALA SELANGOR,

45000 Kuala Selangor

Telefon : 03-32891010 II Fax : 03-32892145 II E-mel : ksel@selangor.gov.my

:: HAK CIPTA TERPELIHARA © 2020 PEJABAT DAERAH/TANAH KUALA SELANGOR ::

Paparan terbaik menggunakan: IE9 ke atas/
Firefox 11 ke atas /Google Chrome resolusi 1280 x 720 ke atas.

Dasar Privasi & Dasar Keselamatan | Hak Cipta |

Mengenai Kami | Bantuan | W3C | Penafian

iso

Certified to ISO 9001: 2008


Certified to ISO 9001:2008