Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Selangor cari peluang kerjasama dengan Google Malaysia

SHAH ALAM, 10 JUN: Kerajaan Selangor sedang mencari peluang kerjasama dengan syarikat Google Malaysia khususnya dalam bidang pendidikan dan teknologi maklumat.

Exco Pendidikan, Pembangunan Modal Insan, Sains, Teknologi dan Inovasi, Nik Nazmi Nik Ahmad, berkata ia bagi menambah baik pembudayaan ilmu untuk diterapkan kepada masyarakat di negeri iTU.

“Sedikit sebanyak pembangunan negara bergantung kepada pembentukan modal insan cemerlang. Ia bermula dengan generasi muda melalui pendidikan yang baik.

11393119_938734952843595_7614038300706384989_n

“Pembudayaan ilmu terutama teknologi terkini juga perlu diterapkan kepada masyarakat di Selangor,” katanya melalui laman sosial Facebook.

Terdahulu, beliau mengadakan lawatan bersama Pejabat Sumber Manusia dan Bahagian Teknologi Maklumat Setiausaha Kerajaan Negeri (SUK), wakil Fakulti Teknologi Maklumat Universiti Selangor (UNISEL) dan Kolej Universiti Islam Selangor (KUIS) ke ibu pejabat Google Malaysia di KL Sentral.

Lawatan itu bertujuan mengenali lebih dekat syarikat teknologi terbesar di dunia di samping membincangkan peluang kerjasama.

Mereka turut diberi penerangan berkenaan budaya inovasi dan usaha penemuan baru oleh Google Malaysia untuk menyelesaikan masalah sedia ada.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor 


Kemaskini pada 2015-06-11 08:19:11 daripada Administrator

  •  
  • Print