Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Selangor tubuh jawatankuasa khas tangani isu geran strata

AMPANG, 9 FEB: Kerajaan Negeri menubuhkan satu jawatankuasa khas bagi mempercepatkan pemilik unit rumah bertingkat di Selangor memperoleh geran strata masing-masing.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Kehidupan Bandar, Datuk Iskandar Abd Samad berkata, jawatankuasa itu akan berfungsi seperti yang dibentuk bagi mempercepatkan sijil menduduki (CF) sebelum ini.

rumah mampu milik sept 2012 01“Sebelum ini banyak juga yang berjaya diselesaikan. Ada yang dah 15 tahun belum dapat status starata lagi.

“15 tahun itu kira belum cukup lama, ada yang sampai 25 tahun masih menunggu,” katanya ketika menghadiri Majlis Penerangan Majlis Perundingan Rakyat Pandan (MPRP) di Dewan Ahli Majlis Pandan Indah, di sini, baru-baru ini.

Iskandar berkata, isu pemilikan geran starata adalah salah satu isu yang menjadi keutamaan beliau kerana kegagalan memiliki geran starata menimbulkan pelbagai kerumitan kepada pemilik seperti isu menukar nama.

Katanya, antara masalah yang mengakibatkan kesukaran pemprosesan geran strata seperti,pemaju yang sudah menghilangkan diri dan isu struktur bangunan akibat dibina secara tergesa-gesa.


Kemaskini pada 2015-02-10 11:37:33 daripada Administrator

  •  
  • Print