Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Selangor wujud dana RM5 juta khusus baik pulih lif

AMPANG, 8 FEB: Kerajaan Negeri menubuhkan tabung khas khusus bagi membaiki lif bangunan pangsapuri di negeri itu.

Exco Perumahan, Pengurusan Bangunan dan Kehidupan Bandar, Datuk Iskandar Abd Samad berkata, penubuhan dana itu berikutan sebahagian besar peruntukan RM13.7 juta bagi Skim Ceria sebelum ini digunakan untuk membaik pulih lif.

“Pada asalnya, Program Ceria adalah untuk membantu membaik pulih pangsapuri tetapi kita dapati sebahagian besarnya digunakan untuk lif.

pangsapuri“Jadi, kita adakan peruntukan khusus RM5 juta lagi. Bagi Skim Ceria, kita kekalkan RM13.7 juta,” katanya ketika menghadiri Majlis Penerangan Majlis Perundingan Rakyat Pandan (MPRP) di Dewan Ahli Majlis Pandan Indah di sini, semalam.

Beliau berkata, sehingga kini lebih 120 lif sudah dibaik pulih dengan pembiayaan dana yang dilancarkan pada penghujung 2013 dan 159 pula dalam proses, manakala 128 lagi belum diambil tindakan.


Kemaskini pada 2015-02-10 11:36:21 daripada Administrator

  •  
  • Print