Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

‘My Best Ramadhan’, Peluang Tingkat Amal Ibadah

my best ramadan sallehin 02

SHAH ALAM 10 JULAI : Karnival ibadah besar-besaran "Kariah Ramadhan Perdana" akan diadakan Kerajaan Selangor bermula 11 Julai hingga ke 5 Ogos dengan pelbagai program Ihya' Ramadhan.

Exco Hal Ehwal Islam, Pemodenan Pertanian dan Pembangunan Desa, Sallehen Mukhyi berkata, program ini dibuat sebagai nafas baru dengan tema "My Best Ramadhan".

Katanya, karnival tersebut akan diadakan di Tapak Bazarena Stadium Malawati Seksyen 13 Shah Alam dengan Majlis Tazkirah Ramadhan yang bermula jam 6.00 petang.

Turut diadakan adalah Solat Maghrib, Isyak dan Tarawih berjemaah yang akan diimamkan oleh Imam Hafiz dan bilal khas dan beberapa orang Imam daripada Syria.

Majlis berbuka dan moreh untuk 500 orang turut diadakan pada setiap malam.

Setiap hujung minggu pula akan diisi dengan Program Gamitan Syahdu Ramadhan yang memaparkan zikir munajat, selawat dan kuliah perdana oleh penceramah terkenal.

Turut diadakan Bazar Ramadhan Mega anjuran Majlis Bandaraya Shah Alam yang juga menyediakan jualan untuk sambutan Hari Raya Aidilfitri.

"Kombinasi kewujudan bazar tersebut mampu menarik minat seluruh warga penduduk Shah Alam untuk hadir ke tapak tersebut.

"Disamping memberi nilai promosi kepada program yang dijalankan," kata beliau semasa sidang media di pejabatnya di sini.

Tambah Sallehen, Program Tazkirah Santai dan Iftar bersama belia di Dataran Kemerdekaan Shah Alam akan diadakan bermula 2 Ramadhan hingga 27 Ramadhan yang dimulai dengan program bersama Ustaz Don Daniyal Don Biyajid.

"Kita juga akan turun kepada warga industri dengan program tazkirah dan berbuka bersama-sama dengan solat secara berjemaah.

"Kita mahu memberikan kesedaran kepada warga industri untuk menghidupkan Ihya Ramadhan secara santai supaya menukar ‘mind set' masyarakat bahawa hanya melakukan ibadah hanya di masjid," kata beliau.


Kemaskini pada 0000-00-00 00:00:00 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page