Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Datuk Misbun Sidek Dianugerah Tokoh Sukan Selangor 2012

Tokoh Sukan Misbun Soidek 2012 01

SHAH ALAM 6 JUN : Bekas pemain badminton kebangsaan dan juga jurulatih kebangsaan, Datuk Misbun Sidek dianugerahkan Tokoh Sukan Selangor 2012 bagi menghargai sumbangan besar beliau dalam memajukan sukan di negeri ini.

Misbun yang ditemui berkata, beliau mengharapkan pembangunan sukan badminton di negara ini terus dimajukan daripada segi infrastruktur agar dapat menyediakan pelapis terbaik.

"Terima kasih dengan penghargaan ini setelah mendapat anugerah Olahragawan Selangor pada 1981 kini pada 2013 hampir 22 tahun dan ini adalah penghargaan yang bermakna dengan apa yang disumbangkan selama ini," kata Misbun.

Kata beliau, bakat-bakat yang dicungkil selama ini diperingkat akar umbi cukup ramai namun ketika disatu peringkat mereka tersekat.

"Jadi kita perlu melihat mengapa keadaan tersekat ini berlaku, saya harap agar ada satu pembaharuan dalam perkara ini," kata beliau ketika ditemui selepas menerima Anugerah Tokoh Sukan Selangor 2012 di Hotel Concorde semalam

Hadiah itu yang disampaikan oleh Tengku Panglima Diraja Selangor, YAM Tengku Sulaiman Shah Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Alhaj yang mewakili DYMM Sultan Selangor.

Hadir sama Exco Belia dan Sukan, Dr Ahmad Yunus Hairi.

Tambah beliau lagi, pembaharuan sistem pembangunan sukan badminton itu adalah amat penting diberi perhatian kerana jika sistem itu betul maka proses itu akan berjalan baik.

Menerima anugerah yang sama ialah bekas atlet bola baling, Jacob Mathew.


Kemaskini pada 0000-00-00 00:00:00 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page