Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Kerajaan Negeri Beri Insentif Kepada Atlet Lumba Basikal

SHAH ALAM, 25 MAC : Kerajaan Selangor akan memberi insentif RM 15,000 kepada pelumba remaja, Muhammad Firdaus Mohd Zonis yang merangkul pingat emas dalam acara trek Kejohanan Lumba Basikal Asia (ACC) 2013 di New Delhi, baru-baru ini.

 

Perkara itu diumumkan Exco Adat Melayu dan Belia dan Sukan, Dr Ahmad Yunus Hairi dalam sidang media selepas mesyuarat Exco di Bangunan SUK, hari ini.

Menurut Dr Ahmad Yunus, insentif itu adalah bersesuaian dengan pencapaian cemerlang Muhammad Firdaus menerusi acara 200 meter pecut individu.

 

“Kita akan memberi insentif sejumlah RM15,000 kepada pemenang pingat emas, RM10,000 kepada pemenang pingat perak dan RM5,000 kepada pemenang pingat gangsa.

Majlis pemberian insentif itu akan diberikan dalam satu majlis rasmi Mei depan dan akan dihadiri oleh DYMM Sultan Selangor,” katanya.

 

Muhammad Firdaus, 17, menewaskan pelumba Korea Selatan, Jung Jea-Hee dalam acara 200m pecut individu remaja lelaki di velodrom Kompleks Sukan India Ghandi.

 

Kemenangan itu sekaligus menambah koleksi pingat emasnya yang diperoleh dalam acara 1 kilometer ujian masa individu.


Kemaskini pada 0000-00-00 00:00:00 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page