Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

PKPS Tandatangan Ikrar Integriti Korporat

SHAH ALAM, 21 FEB : Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS) menjadi agensi Kerajaan Negeri ketiga yang memeterai Ikrar Integriti Korporat (CIP) bersama Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

 

Sebelum ini ikrar tersebut telah ditandatangani oleh Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan Kumpulan Semesta Sdn Bhd (KSSB).

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, ikrar integriti ini disifatkan sebagai langkah positif oleh PKPS untuk menerapkan gaya urus tadbir korporat yang baik dan bersih dalam mencapai matlamatnya.

 

Menurtutnya, ia sekaligus menunjukkan PKPS serius dan komited dalam usaha membanteras gejala rasuah.

“Ia merupakan satu usaha untuk menentukan perjalanan urusniaga dan pentadbiran PKPS dibuat dengan tatakelola yang baik termasuk satu usaha untuk pencegahan rasuah dan salah guna kuasa,” katanya semasa Majlis Menandatangani CIP oleh PKPS dan SPRM di sini petang tadi.

 

Hadir sama Pengurus Besar Kumpulan PKPS, Ali Ahmad dan Pengarah SPRM Selangor, Jaafar Mahad.

Ikrar Integriti Korporat ini adalah sebagai langkah awal untuk mendidik semua penjawat awam dan sektor swasta khususnya warga kerja mengenai jenayah rasuah dan kesan negatif terhadap sesebuah organisasi.


Kemaskini pada 0000-00-00 00:00:00 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page