Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Kerajaan Selangor Arah Pemaju Baikpulih Pangsapuri Retak

SHAH ALAM, 31 JAN : Kerajaan Negeri mahu pemaju Pangsapuri Indahria untuk segera melaksanakan kerja-kerja membaikpulih bangunan tersebut yang kini berhadapan masalah rekahan tanah sehingga menyebabkan strukturnya retak sejak setahun lalu.

 

Menteri Besar, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim berkata, sekiranya pemaju enggan melaksanakan kesemua kerja itu, Kerajaan Negeri akan mengarahkan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) untuk mengambil alih usaha pembaikan.

 

MBSA kemudian akan menuntut bayaran daripada pemaju untuk kos-kos baik pulih.

“Kita telah meminta pemaju untuk membetulkan masalah rekahan yang berlaku dan jika pemaju tidak melakukan sebarang tindakan, saya akan mengarahkan MBSA untuk meneruskan usaha pembetulan.

 

“Bagaimanapun kesemua kos penyelenggaraan itu akan diserahkan kepada pemaju untuk diselesaikan,” katanya dalam sidang media selepas merasmikan Sistem Pengurusan Sosial E-Gems di Auditorium Jubli Perak, SUK hari ini.

 

Tambahnya, kesuaian penduduk untuk terus mendiami pangsapuri tersebut hanya akan diputuskan oleh Datuk Bandar Shah Alam.

 

Sebelum ini dilaporkan kira-kira 1,000 penduduk di pangsapuri tersebut bimbang akan keselamatan mereka apabila rekahan tanah di bangunan itu semakin serius.

 

Keretakan itu dipercayai berpunca akibat rekahan tanah di kawasan tempat letak kenderaan yang terletak bersebelahan pangsapuri 15 tingkat itu yang menyebabkan tiang struktur parkir condong.


Kemaskini pada 0000-00-00 00:00:00 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page