Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Pengiktirafan MGPWA 2014

 

Anugerah Portal Dan Laman Web Kerajaan Malaysia

 

Portal rasmi Selangor yang disediakan oleh Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Selangor bersama beberapa jabatan di Selangor yang berjaya memperoleh pencapaian laman web lima bintang dalam Penilaian Laman Web Kerajaan Malaysia Tahun 2014 - Malaysia Government Portal and Website Assessment (MGPWA) adalah:

- Kerajaan Negeri Selangor
- Majlis Bandaraya Petaling Jaya
- Majlis Bandaraya Shah Alam
- Majlis Perbandaran Klang
 
- Majlis Perbandaran Subang Jaya 
Majlis Perbandaran Sepang

- Majlis Perbandaran Kajang
Majlis Daerah Kuala Langat 
- Majlis Daerah Kuala Selangor
- Majlis Perbandaran Selayang

Majlis Daerah Hulu Selangor

- Pejabat Daerah/Tanah Sabak Bernam
Pejabat Daerah/Tanah Kuala Selangor
- Pejabat Daerah/Tanah Kuala Langat
- Pejabat Tanah dan Galian Selangor
- Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor

 

Latar Belakang Anugerah


Penilaian telah dimulakan sejak tahun 2005. Seiring dengan kepesatan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT) di Malaysia, pengurusan laman web kerajaan yang baik dijadikan salah satu kayu pengukur untuk kedudukan E-Kerajaan Malaysia dengan negara lain. Penilaian dilaksanakan dengan kerjasama MAMPU dan MDeC. Semenjak ia dimulakan, laman web jabatan kerajaan Selangor semakin diurus dengan baik dengan memberikan maklumat-maklumat terkini dengan susun atur yang sesuai untuk semua golongan pengguna selaras dengan kriteria antarabangsa.

 **Keputusan telah dikeluarkan pada bulan April 2015 dengan melibatkan penilaian terhadap portal dan laman web sektor awam seluruh Malaysia.

 


Kemaskini pada 2015-05-25 09:22:26 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page