Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Naib Canselor UNISEL terima Anugerah Tertinggi MAPIM-KPT

SHAH ALAM, 22 APR : Naib Canselor Universiti Selangor (UNISEL), Prof Dato’ Dr. Mohammad Redzuan Othman menerima Anugerah Buku Ilmiah Terbaik menerusi Kategori Kemanusian dan Sains Sosial pada Majlis Anugerah MAPIM-KPT 2015 di Putrajaya, hari ini.

Anugerah tersebut diperoleh beliau selaku pengarang menerusi buku bertajuk ‘Sekularisme dan Proses Demokrasi di Turki : Pemerkasaan Islam dan Kepimpinan Edrogan’ yang diterbitkan pada 2015.

ANUGERAH MAPIM

Anugerah disampaikan Menteri Pendidikan Tinggi, Dato’ Seri Idris Jusoh bertempat di Bangunan Kementerian Pendidikan Tinggi.

Selain anugerah tersebut, lima lagi anugerah disempurnakan pada majlis sama.

Mohammad Redzuan menzahirkan rasa gembira di atas pengiktirafan tersebut dengan menyifatkan ia sebagai anugerah yang cukup bagus bagi merancakkan lagi hasil penulisan akademik di negara ini.

“Alhamdulillah. Buku tulisan saya ini menang buat kali ke-2.

“Terima Kasih kepada yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Terima Kasih juga kepada penulis bersama, Mashitah,” katanya yang membawa pulang wang tunai RM12,000 beserta plug.

Turut berkongsi anugerah tersebut ialah Mashitah Sulaiman selaku pengarang bersama yang juga merupakan anak didik Mohammad Redzuan semasa menuntut di Universiti Malaya sebelum ini.

Mashitah kini bertugas sebagai Penyelaras Pusat Pengajian Teras Universiti Sains Islam Malaysia.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-04-25 15:17:09 daripada Administrator

  •  
  • Print