Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

81 peniaga terima pembiayaan HIJRAH kembang bisnes

SHAH ALAM, 16 APR: Seramai 81 warga Subang menerima baucer pinjaman Program HIJRAH untuk dimanfaatkan dalam mengembangkan lagi perniagaan.

Pengurus HIJRAH Cawangan Subang, Abd Aziz Dahlan, setakat ini lebih 1,703 peminjam dengan jumlah pinjaman keseluruhan sebanyak RM10,011.

HIJRAH SELANGOR

“Sejak ia diperkenalkan Mac 2015, sepanjang tempoh itu lebih 95 peratus pembayaran balik berjalan dengan baik oleh peminjam.

“Kita hanya tinggal 300 kapasiti lagi untuk orang ramai yang ingin memohon hijrah, namun atas permohonan Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa, ADN Paya Jaras, Mohd Khairuddin Othman, Kerajaan Negeri menambah 1,000 lagi kapasiti yang boleh memohon,” katanya sewaktu penyampaian boucher pinjaman Hijrah di Cawangan Subang, di sini, semalam.

Majlis penyampaian baucher disampaikan oleh Ahli Parlimen Subang, R Sivarasa.

Sivarasa berkata, pinjaman itu adalah inisiatif Kerajaan Negeri membantu peniaga kecil mengembangkan lagi perniagaan mereka untuk meningkatkan pendapatan.

“Sebab kebiasaannya peniaga kecil ini sukar mendapat pinjaman bank kerana prosedur dan syaratnya terlalu ketat sehingga membebankan peniaga, disamping mengelakkan mereka meminjam daripada agensi tidak berdaftar.

“Disarankan kepada peniaga yang mendapat baucer HIJRAH, untuk disiplinkan diri membayar balik seperti dipersetujui kerana tujuan kita untuk membantu mereka semula jika ingin membuat pinjaman lebih besar di masa hadapan,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-04-20 09:02:04 daripada Administrator

  •  
  • Print