Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

SELCAT: Exco diminta lebih aktif atasi denggi

SHAH ALAM, 23 FEB: Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ketelusan (SELCAT) mencadangkan Dr Daroyah Alwi dan Ean Yong Hian Wah memainkan peranan lebih aktif bagi mengatasi masalah wabak denggi.

Ahli Jawatankuasa SELCAT, Dr A Xavier Jayakumar, berkata kedua-dua Exco bertanggungjawab perlu mencari jalan bagi menangani isu terbabit supaya ianya tidak menjadi masalah besar.

SELCAT3“Kita perlu akui kes denggi di Selangor berada pada taraf agak tinggi dan dengan ini saya minta kedua-dua Exco untuk memainkan peranan lebih aktif bagi menangani masalah ini.

“Mereka perlu aktif dan berfikir di luar kotak dengan jangan hanya memainkan peranan hampir sama seperti mana sebelumnya,” katanya kepada media selepas sesi pendengaran awam mengenai wabak denggi di Selangor bersama SELCAT di sini, hari ini.

Exco Kesihatan, Kebajikan, Hal Ehwal Wanita dan Keluarga, Dr Daroyah Alwi serta Exco Tempatan, Pemutihan Kilang Haram dan Pembangunan Kampung Baru, Ean Yong Hian Wah dipanggil menghadiri sesi pendengaran SELCAT hari ini mengenai perkara itu.

Kes denggi di Selangor mencatatkan jumlah tinggi dengan 63,198 kes pada tahun lalu serta 6,756 kes sehingga 30 Januari lalu.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-03-02 09:12:35 daripada Administrator

  •  
  • Print