Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Polis Selangor tetap 10 hala tuju 2016 banteras jenayah

SHAH ALAM 21 JAN: Polis Selangor menetapkan sepuluh hala tuju bagi 2016 dalam memperhebat usaha menurunkan kadar jenayah indeks keseluruhan di negeri itu.

Ketua Polis Selangor, Datuk Abdul Samah Mat, berkata turut diberi penumpuan adalah mempertingkatkan kualiti dalam bidang penyiasatan ke arah pencapaian sasaran kadar pertuduhan bagi kes jenayah.

Katanya, usaha diperhebatkan bagi membanteras kegiatan berunsurkan perjudian haram serta pelacuran dan maksiat melalui pemantauan berkesan dangan mensasarkan pencapaian serbuan berjaya sekurang-kurangnya 60 peratus berbanding jumlah serbuan dilaksanakan.

Polis Selangor

“Halatuju seterusnya ialah, menurunkan kadar kemalangan jalanraya sebanyak 5 peratus berbanding 2015 melalui penguatkuasaan yang lebih berkesan,” katanya dalam perhimpunan bulanannya pada 20 Januari lalu.

Pada majlis sama, beliau juga berkesempatan menyampaikan sijil penghargaan kepada 36 orang yang terdiri daripada warga polis, agensi penguatkuasa dari jabatan lain dan wartawan.

Sijil ini disampaikan berikutan jasa dan komitmin ditunjukkan dalam menyelesaikan dan membantu Polis Selangor dalam usaha mengekang dan membanteras jenayah.

Turut hadir dalam perhimpunan bulanan Ketua Polis Selangor itu, Timbalan Ketua Polis Selangor, Datuk Abd Rahim Jaffar, Ketua-ketua Jabatan Polis Kontinjen Selangor, Ketua-ketua Polis Daerah Selangor, warga kerja Polis Kontinjen Selangor serta para jemputan.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-01-27 08:26:14 daripada Administrator

  •  
  • Print