Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Selangor sasar 2016 kedatangan 7.2 juta pelancong

SHAH ALAM, 19 JAN: Selangor mensasarkan kehadiran pelancong seramai 7.2 juta bagi 2016 susulan kejayaan mencapai sasaran 7 juta pelancong bagi 2015.

Exco Pelancongan, Alam Sekitar, Teknologi Hijau dan Hal Ehwal Pengguna, Elizabeth Wong, berkata Kerajaan Negeri enggan meletakkan sasaran tinggi kerana keadaan ekonomi semasa juga memainkan peranan terhadap kehadiran pelancong.

IMG_0385 a

“Kita melihat sekarang kegawatan ekonomi yang bakal melanda semua negara bukan sahaja rantau Asia.

“Kita fokus terhadap pelancong tempatan dengan memberikan nilai wang (value for money) buat mereka,” katanya kepada media selepas merasmikan Malaysia Women Marathon (MWM) 2016.

Jelasnya berdasarkan perkembangan semasa berhubung serangan militan IS di Jakarta tempoh hari dijangka tidak memberikan kesan terhadap kehadiran pelancong ke Malaysia khususnya Negeri Selangor.

Namun beliau mengingatkan pemimpin politik supaya tidak mengeluarkan kenyataan yang tidak bertanggungjawab serta mampu menggugat sektor pelancongan negara.

“Kita yakin pihak berkuasa yang bertanggungjawab boleh menangani isu ini dan saya harap ahli politik tidak mengambil kesempatan untuk menjadi hero menerusi kenyataan tidak berasas serta menimbulkan rasa panik dalam kalangan orang awam,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2016-01-20 08:39:54 daripada Administrator

  •  
  • Print