Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

HIJRAH sedia latihan keusahawanan bantu ibu tunggal

SHAH ALAM, 9 NOV: Pengurusan Hijrah Selangor (HIJRAH) komited membantu golongan ibu tunggal teribat dalam perniagaan untuk lebih berdaya saing dan berdikari.

Ketua Pengurus Operasi HIJRAH, Roslim Md Akhir, berkata ia adalah sebahagian daripada sasaran utama dengan memastikan peserta terlibat dilengkapi latihan keusahawanan.

HIJRAH SELANGOR

“Kita akan merangka sebuah program dan latihan yang akan membantu mereka tentang ilmu dan kemahiran perniagaan sebelum modal perniagaan diberi.

“Antara latihan yang diberi adalah latihan kemahiran, asas keusahawanan serta pemantauan,” katanya kepada Selangor Kini.

Roslim berkata, selain Ibu tunggal HIJRAH juga mengutamakan golongan wanita ladang, asnaf zakat, belia, Orang Kelainan Upaya (OKU) dan kariah masjid.

“Selepas pinjaman diberi, HIRJAH akan memantau dalam tempah lima hingga enam bulan bagi memastikan perniagaan mereka berdaya maju dan dilaksanakan dengan baik.

“Dengan perancangan teratur, HIJRAH yakin golongan ibu tunggal serta golongan sasar lain dapat keluar dari kempompong kemiskinan,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-11 09:48:17 daripada Administrator

  •  
  • Print