Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

MB: FDI China ke Selangor meningkat

SHAH ALAM, 7 NOV: Pelaburan Langsung Asing (FDI) dari China ke Selangor dijangka terus meningkat pada masa akan datang, kata Dato’ Menteri Besar, Mohamed Azmin Ali.

Beliau berkata, lawatan kerja ke China bakal dilakukan pada tahun hadapan untuk membawa lebih banyak FDI masuk ke negeri ini.

MB FDI China

“Saya nyatakan kepada duta fokus kita sekarang membawa FDI daripada segi industri intensif modal berteknologi tinggi.

“Saya percaya mereka mampu menyediakannya seterusnya menguatkan kerjasama antara Selangor dan China,” katanya kepada media.

Ketika ini, China merupakan negara luar kedua menyumbang FDI terbesar ke Selangor selepas Singapura.

Terdahulu, Mohamed Azmin merasmikan Persidangan Usahawan Malaysia-China (MECC) kali ke-lima di Dewan Jubli Perak, SUK di sini, hari ini.

Majlis itu merupakan anjuran Dewan Perniagaan Malaysia-China dengan Kerajaan Negeri dan Bank Of China (Malaysia) Berhad.

Hadir sama adalah Presiden Dewan Perniagaan Malaysia-China, Datuk Bong Hon Liong, Ketua Pegawai Eksekutif Bank Of China (Malaysia) Berhad, Dr. Yuan Bin dan Pengerusi MECC kelima, Tan Yew Sing.

Lebih 1,000 peserta mengambil bahagian dalam persidangan yang bertemakan ‘Memajukan Laluan Sutera Maritim Moden, Membina ASEAN Yang Harmoni’ (Advancing Modern Maritime Silk Road, Building Harmoniuos ASEAN) itu.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-11 09:45:06 daripada Administrator

  •  
  • Print