Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 

Fail mesyuarat kitar semula pelihara alam

SUBANG JAYA, 29 OKT: Dalam usaha menangani masalah iklan haram, Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) mengorak setapak lagi dengan melaksanakan inisiatif hijau dengan menghasilkan fail mesyuarat menggunakan banner dan bunting haram.

Yang Dipertua MPSJ, Datuk Nor Hisham Ahmad Dahlan, berkata banner dan bunting yang dirampas ketika operasi dijalankan dihantar ke Koperasi Dagang Seni (Malaysia) Berhad di Bandar Puteri untuk menghasilkan fail mesyuarat itu.

MPSJ

Katanya, usaha itu juga membantu golongan ibu tunggal menjana ekonomi mereka melalui kemahiran seni jahitan dan menghasilkan produk seperti itu supaya ia boleh digunakan atau dikomersialkan.

“Sebagai sebuah Pihak Berkuasa Tempatan (PBT), MPSJ mempunyai banyak bidang kuasa mengurus tadbir perbandaran termasuk dari aspek pengindahan bandar.

“Salah satunya menjadi cabaran besar MPSJ dalam menangani masalah iklan haram yang menjejaskan keindahan alam sekitar serta mengundang isu keselamatan dan sosial,” katanya kepada pemberita.

Nor Hisham berkata setakat ini, sebanyak 1,000 unit produk itu sudah dibeli oleh MPSJ bagi kegunaan pejabat.

“Inisiatif ini bukan sekadar menyokong amalan 3R, tetapi juga merupakan inovasi sosial MPSJ yang memberi impak kepada masyarakat,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2015-11-03 10:19:10 daripada Administrator

  •  
  • Print