Reset Setting Change contrast to brightChange contrast to originalChange contrast to darkChange to thin layoutChange to default layoutChange to wide layoutChange font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
T
T
Portal Rasmi
KERAJAAN NEGERI SELANGOR
 
selangorSELAMAT DATANG [ TUTUP X ]
KE PORTAL RASMI
KERAJAAN NEGERI SELANGOR

SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PORTAL SELANGOR


SERTAI KAJIAN KEPUASAN 
PELANGGAN PEJABAT SUK SELANGOR

KLIK/SCAN
qr kajian pelanggan portal
 

KLIK/SCANqr kajian pelanggan suk

RSS Feed

Saman batal jika mesin rosak

SHAH ALAM, 26 OGOS: Konsesi mesin cetakan tiket parkir kenderaan di Kuala Langat perlu melakukan pemeriksaan peralatan ekoran pelbagai aduan diterima berhubung masalah terbabit.

Yang Dipertua Majlis Daerah Kuala Langat (MDKL), Mohd Azhar Mohamed Ali, berkata semakan lanjut akan dilakukan bagi meneliti punca sebenar masalah.

mohd azhar mohd ali mdkl“MDKL akan mengarahkan konsesi membaiki mesin parkir jika benar ia berpunca daripada kesilapan alat berkenaan.

“Saman boleh dibatalkan segera jika terbukti kesilapan daripada mesin cetak. Itu tiada masalah,” katanya dipetik Sinar Harian.

Sebelum ini, terdapat aduan berkenaan cetakan kertas mesin parkir yang tidak kelihatan dan sebahagiannya kurang jelas sehingga penguatkuasa mengenakan saman.

Mohd Azhar berkata, pengguna yang dikenakan saman walaupun sudah mempunyai bukti pembayaran melalui tiket parkir boleh terus ke MDKL untuk tujuan pembatalan.

“Pengguna yang dikenakan saman walaupun sudah membayarnya perlu membawa bahan bukti sah bagi tujuan semakan. Kami juga akan mengenalpasti lokasi yang dinyatakan bermasalah untuk tujuan penambahbaikan,” katanya.

http://bm.selangorku.com/category/berita-selangor


Kemaskini pada 2017-12-22 12:19:23 daripada Administrator

  •  
  • Print