DASAR PRIVASI & KESELAMATAN || BANTUAN|| 
Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
jata jata2 PORTAL RASMI
PEJABAT DAERAH / TANAH HULU SELANGOR
BERDISIPLIN, AKAUNTABILITI, INTEGRITI, KERJA BERPASUKAN

Pengsan terkena pokok tumbang

Pokok tumbang mengakibatkan seorang penunggang motosikal cedera di kepala.
 

KUALA KUBU BHARU - Seorang penunggang motosikal cedera di kepala dalam kejadian pokok tumbang di Jalan Pahang Lama, Asam Kumbang, malam kelmarin.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, mangsa berusia 41 tahun terjatuh dari motosikal selepas dipercayai terkena bahagian pokok yang tumbang.

Ahli Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) Zon Kuala Kubu Bharu, N Siri Vicknehswaran berkata, dia ke lokasi sebaik menerima maklumat berhubung kejadian tersebut dan mendapati pokok tumbang menghalang laluan berkenaan.

Menurutnya, sebuah motosikal dalam keadaan rosak berada di lokasi namun mangsa difahamkan dibawa ke Hospital Kuala Kubu Bharu menggunakan ambulans.

"Saya ke hospital dan diberitahu bahawa mangsa dikenali sebagai Muruka Nathan beralamat di Taman Ampang Pecah cedera di kepala serta tidak sedarkan diri.

"Mangsa dibawa menggunakan ambulans selepas pihak hospital merima panggilan orang awam memaklumkan ada penunggang motosikal cedera akibat pokok tumbang.

"Mangsa kemudian dirujuk ke Hospital Sungai Buloh untuk rawatan lanjut,"katanya.

Sementara itu, Pegawai Pertahanan Awam Daerah Hulu Selangor, Kapten (PA) Hilmi Husman berkata, empat anggota ke lokasi kejadian mendapati pokok tumbang menghalang laluan berkenaan.

Menurutnya, anggota melakukan kerja mengalih pokok terbabit dan memantau keadaan bagi memastikan selamat kepada pengguna jalam raya.
 

Kemaskini pada 2019-01-14 12:47:59 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page