Khas Untuk Pengguna [ x ]

qrcode


KAJIAN KEPUASAN PELANGGAN
PDTHL

Reset Setting Change font size to lower sizeChange font size to original sizeChange font size to large size
T
T
T
T
jata   pdthl

   

           

Rapatkan jurang digital realisasi Negeri Pintar 2025

BESTARI JAYA, 19 FEB: Kerajaan Negeri berhasrat merapatkan jurang digital antara pelajar di bandar dan luar bandar bagi merealisasikan agenda Selangor menjadi Negeri Pintar 2025.

Setiausaha Bahagian Pengurusan Maklumat Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Fazlina Hashim berkata Universiti Selangor (Unisel) dan Kolej Universiti Islam Selangor (Kuis) bekerjasama menganjurkan ICT Boot Camp (ICTBC) Selangor 2019 bagi memberikan pendedahan terhadap dunia teknologi maklumat serta revolusi industri 4.0 (RI 4.0).

“Kita menyediakan geran terus kepada Unisel dan Kuis mengadakan ICT Boot Camp 2019 bagi memberikan pendedahan teknologi maklumat kepada pelajar sekolah menengah di kawasan luar bandar.

“Dengan cara itu kita dapat membangunkan modal insan dalam bidang teknologi selain mengatasi jurang digital,” katanya di Fakulti Komunikasi, Seni Visual dan Perkomputeran di sini hari ini.

Katanya, Kerajaan Negeri memperuntukkan geran RM200,000 untuk penganjuran kem disertai dari enam sekolah meliputi daerah Kuala Selangor, Sabak Bernam dan Hulu Selangor.

Fazlina sebelum itu menyempurnakan majlis Perasmian dan Penutup Pameran Projek Akhir Pelajar Fakulti Seni Visual serta Minggu ICT 2020 sambil disaksikan Timbalan Presiden dan Timbalan Naib Canselor (Pentadbiran dan Jaringan Global) Unisel, Prof Dr Mohd Nor Nawawi.

 


Kemaskini pada 2020-02-21 10:48:42 daripada Administrator

  •  
  • Print
  • Email this page

  

PEJABAT DAERAH / TANAH HULU LANGAT
Kompleks Pentadbiran Daerah
Persiaran Pusat Bandar, Seksyen 9
43650 Bandar Baru Bangi

Tel      : 03 89251992

emel : aduanpdthl@selangor.gov.my

 

Dasar Privasi & Keselamatan  |  Hakcipta
Hakcipta © 2016 Pejabat Daerah Tanah Hululangat
Paparan terbaik : IE9 keatas, Firefox 11 keatas, Google Chrome beresolusi 1280 x 720